Monday, June 6, 2011     17:19

Полезни статии

Страница:

1 2

Хамалски услуги. Как да изберем добра хамалска фирма?

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Добрата хамалска фирма прави преместването ви от една сграда в друга леко и приятно. Не се притеснявате за вещите си. Не носите тежко. Не уреждате транспорт и не мислите за това ще минат ли мебелите през вратата или не. Добрата хамалска фирма мисли вместо вас. Така че, за да мине преместването ви гладко трябва само да си изберете добри професионалисти. Как да ги познаете?

Съсредоточете се върху хамалски фирми в София, чиито имена ви звучат познато. Откъде ви звучат познато ли? Най-вероятно имат добре брандирани коли, които сте виждали из София. Чували сте и ваши приятели да ги споменават в разказите си за премествания.

Разгледайте внимателно какви услуги предлагат различните хамалски фирми. Не е достатъчно някой просто да каже, че ще ви пренесе нещата. Има фирми, които са специализирани в преместването от едно жилище в друго или от офис в офис. Има други, които ще ви помогнат да се пренесете от един град в друг или директно в друга държава. Всичко това изисква специфично оборудване, определен тип опит, а в някои случаи и определен тип документи. Затова проверете дали хамалската фирма, на която ще звъните, предлага това, което ви трябва.

Проверете отзивите за фирмата, която сте си харесали в интернет. Ако тя е отдавна в бранша, за нея със сигурност ще има отзиви. Естествено, винаги има доволни, недоволни клиенти и чисти хейтъри. Затова потърсете повече отзиви и коментари и преценявайте самостоятелно. Ако някой е имал проблем с тази фирма, от какво естество е бил той? Адекватно ли е реагирала хамалската фирма? В крайна сметка изпълнила ли е добре поръчката? Имало ли е счупени или забравени вещи? Самите хамали били ли са добре стикован екип или са губили време в празни приказки и неуспешни опити да направят едно или друго?

Когато се обадите в избраната от вас хамалска фирма, питайте какви са етапите на работа. Обикновено, екипите на добрите хамалски фирми, искат да огледат помещенията, от които ще ви местят и тези, в които ще ви местят. Така могат да преценят има ли опасност някои мебели да не минат през вратата и как трябва да се подходи при товаренето и разтоварването. След като погледнат имуществото ви, хамалите могат да преценят колко и какви коли ще им трябват и колко хамали трябва да дойдат в деня на изнасянето.

Ако сами ще опаковате нещата си, те ще ви дадат указания, за да го направите така, че всичко да е лесно и удобно за изнасяне. Ще ви подсетят например, че малките неща трябва да се опаковат заедно в по-голям пакет и ще преценят кои вещи може да не опаковате и да се пренесат така, както са си.

Питайте как се ценообразува. Трябва да знаете крайната цена на вашето преместване предварително. Имайте предвид, че в общата сума влизат:
• изразходвано гориво;
• разстояние, на което се местите;
• носене и сваляне на мебели по стълбища;
• хамалите ли опаковат вещите ви или не;
• има ли уреди, които хамалите разглобяват или не;

Никога не наемайте хамалска фирма, която не гарантира по някакъв начин, че ще пренесе имуществото ви здраво.

Следвайте съветите ни и ще откриете фирмата, която ще пренесе всичко бързо. Вие почти няма да се занимавате с преместването и просто ще влезете в новите помещения, за да ги подредите.

Източник: www.zonacomfort.eu

Хамали Грийн са едни от най-добрите в бранша в София!

Доверете ни се и ни позволете да Ви помогнем с Вашето преместване!

Защото с Хамали Грийн животът е по-лек!

Имам ново жилище! Как да организирам преместването?

хамали софия, хамали, софия, преместване, ново жилище, нов дом

Има някои общи правила, спазването на които би ни помогнало да преминем през този етап от нанасянето в нов дом по-безболезнено

Преместването в ново жилище може да ви донесе и положителен опит – то просто не е изживяване, към което повечето хора поглеждат назад. Свързано е със стрес, с разходи и с множество кашони, пълни със стари сметки и с албуми, които никога няма да си пуснете отново. Но ако планирате правилно, вие значително ще увеличите шансовете си за едно по-лесно преместване.

Предлагаме на вашето внимание няколко съвета, които обобщихме на базата на личния си опит и след проучване в интернет за проблемите, на които са се натъквали други хора, преживели преместване:

Преди всичко, определете бюджета си

Разходите по преместването са разнообразни и са подчинени на много фактори – най-вече, дали се местите в обзаведен или необзаведен апартамент.

„Реалната преценка за това колко можете да си позволите да похарчите ще ви помогне да си изградите очакванията за преместването“, съветва Кери Харт, главен маркетинг специалист от компанията, организираща премествания в САЩ Atlas Van Lines.

Затова е много важно предварително да съобразите финансовите си възможности с нещата, от които ще имате нужда, щом предприемете тази сериозна стъпка. Преценете кои от тях ще закупите сега и кои ще са ви нужни на по-късен етап. Сметнете каква част от заделените за това средства ще бъдат похарчени за директни покупки и каква – за услуги. Не пренебрегвайте и транспортните разходи.

Решете дали да наемете помощ

В някои западноевропейски държави наемането на специална фирма, която да ни помогне с преместването, е много разпространена услуга. У нас тази услуга се свежда по-скоро до това да си платим, за да ни пренесат мебелите и другите по-тежки и обемни вещи. Разбира се, ние прибягваме до нея, само когато нямаме възможност да направим това със собствения си автомобил.

Вариантите са няколко. Може би най-популярният от тях е наемането на хамали – това става по каталог или чрез ровенето из обяви в съответните секции. Със същия успех можете да платите на познат с по-голям автомобил или да помолите близък приятел. Друга опция е използването на фирмено превозно средство от компанията, в която работите.

За да изберете подходящата за вас възможност, трябва да вземете под внимание няколко неща. Например, дали се местите в рамките на града или извън него. Освен това, ако се местите заради работата си, е възможно фирмата да поеме част от разходите ви.

Направете опис на всички свои вещи

Това е необходимо по две причини. От една страна, за да знаете точно какво имате, преди да тръгнете, и така да бъдете сигурни, че то ще бъде там и когато пристигнете.

Също така, ако направите снимки на имуществото си, това ще ви помогне по-лесно да планирате обзавеждането на новия си апартамент. Така ще улесните и хората, които ви помагат с преместването на мебелите – ще можете веднага да им кажете къде е приблизителното място на всяко нещо.

Направете стриктен подбор

Опаковайте само това, от което наистина ще имате нужда в новото жилище.

„Преместването е идеален повод за пролетно почистване“, обяснява Дженифър Дюбоа, директор на онлайн съветника по преместване Moving.com. „Разгледайте всичките си притежания и подарете, продайте или изхвърлете това, което не ви трябва. Колкото по-малко имате за опаковане и за пренасяне, толкова по-лек ще бъде денят на пренасянето“.

Опаковайте пестеливо и предвидливо

Поразровете се из шкафове и килери – преместването е моментът, в който всички прибирани по милост кутии и неактуални вестници, както и старателно събираните по-малки и по-големи торби, влизат в употреба. Постарайте се да използвате целия си наличен „инвентар“, преди да закупите специален за тази цел.

Не пренебрегвайте помощта от приятел

Да се възползваме от тази възможност е характерно за почти всяко преместване. Включете приятелите си в основните планирани дейности. Те могат да помогнат при опаковането и разчистването, както и при натоварването на вещите ви в превозното средство, в случай, че предварително не сте платили на друг за това.

Ако разпределите правилно работата, тя може да отнеме много по-малко време от предвиденото и дори да се окаже приятна. Междувременно, съветват от E-how, включете графата „пица и бира“ в бюджета по преместването.

Разни хора, разни премествания

Независимо обаче дали използвате приятели, фирма или правите всичко сами, най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че няма категорично правилен или категорично грешен начин да се преместите. Търси се единствено начинът, който в най-голяма степен ще ни спести средства и главоболия.

"Всеки е различен, различно е и всяко преместване", обобщава философски Харт. "Ако сте достатъчно наясно с очакванията си, можете да вземете най-добрите решения за себе си".

Източник: Econ.bg

Ритуали по преместване в нов дом

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Независимо дали говорим за покупка на ново жилище или за наемането му, преместването е добре да стане в периода на растяща луна - от новолуние до пълнолуние - което е гаранция за увеличаване на притежанията в новия дом и напредъка. Ако не е възможно да стане в периода на растяща луна, използвайте първото новолуние в новата къща, за да направите подходящ ритуал за просперитет и да осветите дома си.

Направете пречистване на новия имот преди да пренесете вещи в него. Можете да използвате окаждане с ароматни благовония, камъни и кристали, вода заредена от вас, или пък звънци и чанове.

Солта има мощна пречистваща сила. Поставете купички с едра морска сол и запалена свещ в средата на купата във всяка стая. Оставете да изгорят напълно свещите. Излезте извън стаята докато става това, като внимавате да не предизвикате пожар. После изхвърлете всички остатъци. Не използвайте купите за друго, освен за същите цели. Трябва в най-кратък срок след избора на жилището да изхвърлите и всякакви стари и непотребни вещи останали отпреди; да почистите от боклук мазето, тавана, килера и самото жилище. Докато правите това, използвайте гумени ръкавици и не пипайте с голи ръце нищо, особено дребни метални предмети, монети, карфици, гвоздеи, отвертки. Не задържайте предмети на предишните собственици, тъй като могат да имат негативно влияние. Изхвърлете всичко извън имота. Ако имате възможност изгорете боклука.

Можете да пречистите новия дом с огнена медитация, като визуално запалите огнена енергия във всяко от помещенията. Поканете и приятели и заедно медитирайте върху огнената стихия за прочистване на жилището. Завършете с ритуално хапване на нещо сладко, плодове или хляб.

Направете ритуал по избор с четирите елемента (огън, земя, вода, въздух), за да призовете Пазителите на дома. Те представляват същностната енергия на съответния дом или къща. Пазителите на дома задължително се почитат с дарове, за да ви помагат в ежедневието. Можете да им оставите монети, скъпоценни камъни, сребро, дребни лъскави предмети или храна и напитки. Ако на следващия ден някоя от храните или питиетата е начената, отбележете коя е и я поднасяйте поне веднъж месечно на новолуние. Пазителите на дома предпочитат да обитават мазета, тавани, но и ъглите на жилището. Не обичат да се местят мебелите. Ако желаете да видите образа им, на Великден трябва да им подарите великденско яйце, специално наречено за тях.

Когато освобождавате старата къща, оставете няколко монети в нея. Това ще донесе късмет и на вас и на следващите и обитатели. Вземете и някоя луковица на цвете или храст от стария дом и го засадете в новия за приемственост и благополучие.

Първите предмети, които ще внесете в новото жилище имат магическо значение. Може да е хляб и сол, защото солта символизира защита и богатство, а хлябът - храната. Или пък - кошница с изобилие от плодове, зеленчуци, ядки, хляб и сирене - като символ на просперитет. За да се поддържа стабилност в новия дом, първият предмет от покъщнината трябва да е тежък, например стол или маса.

Никога не пренасяйте стара метла в новия дом, защото ще донесе лош късмет. Това не се отнася за декоративните метли и тези, които използвате с магическа цел. Щом наместите мебелите е време да омесите ритуален хляб. По него можете да гадаете как ще живеете в новото жилище.

В деня когато се настанявате в новия си дом, хвърлете шепа сол при влизането ви. Отворете прозорец, който гледа на изток /ако има такъв/, за да предпазите дома от разрушения от стихии. Ако имате домашен любимец - нека той пръв прекрачи прага. Ако нямате - вземете назаем от съседите. Домашните пазители много обичат котките.

За да се настроите към енергиите в новия си дом и за да хармонизирате вашия нов живот там, запалете бяла свещ и ароматно благовоние и медитирайте в тишина и усамотение. Усетете атмосферата на новото жилище, обходете го мислено и му пожелайте нещо, кажете му какво бихте искали да бъде и визуализирайте живота си в него, такъв какъвто бихте желали да бъде.

Ако имате направени талисмани и амулети за предишния си дом, най-добре е да ги заровите в близост около него или да ги подарите на природата, а за новия - да си направите нови. Например можете да украсите ръчно с декорация или рисунка малка кратунка, естествен камък, глинена купа или саксия. Нарисувайте защитни символи или руни.

Трябва да направите прочистване и на старата къща преди да я напуснете, за да я оставите в покой, като разпръснете енергиите, които са направили стария ви дом наистина ваш, докато сте го обитавали. Благодарете му. Такъв ритуал бележи края на вашето пребиваване. Можете символично да изметете старата къща, като мислено се сбогувате с нея. Можете да направите също един кулинарен ритуал за напускането на старата обител, като предварително сте прочистили енергийно мястото. Омесете хляб или курабийки във формата на къща. Докато месите тестото, изпратете му мисли за сбогом и благодарност за хубавите мигове и подслона. Хляба или курабийките трябва да изпечете и хапнете в старата къща. Така ще вземете и част от вибрациите и късмета, който сте имали в нея.

По материали от чуждестранния печат - уика, руски, шотландски, скандинавски и други магически традиции.

Обратно броене: 12 седмици до преместването в нов дом

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Най-накрая е дошъл моментът, в който Вие и Вашето семейство сте решили да се преместите в нов дом. Преминали сте през множество перипетии – от огледите, договорите, документацията и банковия кредит до търсенето на купувачи за старото жилище. Когато всичко това е зад гърба Ви и вече си мислите, че отсега-нататък всичко ще е лесно като песен, се оказва, че тепърва трябва да организирате преместването в новото жилище.

Ето няколко съвета, за да започнете подготовката отрано, за да намалите риска от проблеми в последния момент:

12 седмици до преместването

* Създайте специална папка, в която да събирате всички необходими документи, както и списък с нещата, които трябва да направите; ако се местите в нов квартал или град, съберете карти на мястото, я които да отбележите всички важни места – детски градини, училища, банки, болници и прочее.
* Създайте бюджет за преместването, разпределяйки харчовете по основните пера (опаковане, транспорт, ремонти, застраховки и прочее).
* Ако трябва да транспортирате колата си (да речем по вода) или някой голям предмет (например пианото), започнете да търсите компания, която да извърши специализирания транспорт.

10 седмици до преместването

* Ако досега не сте казали на децата си за преместването, сега е времето да го направите – така те ще имат достатъчно време да прекарат с приятелите си и да си кажат довиждане с тях.
* Вземете крайно решение за компанията, която ще транспортира покъщнината Ви – задължително се уведомете за условията и крайната цена за услугата (както и кога трябва да я заплатите).
* Направете списък на всички документи, плащания и действия, които са необходими при преместването.
* Направете списък на предметите, които не могат да бъдат транспортирани по стандартния начин – например силно чупливи вещи. Ако е необходимо да ги транспортирате, намерете компания, която се занимава с конкретния специализиран превоз. Ако пък имате възможност, най-добре е да намерите за тях купувач на място или да ги подарите.

8 седмици до преместването

* Начертайте разпределението на новия си дом и направете основен преглед на настоящите си мебели – така ще прецените как в общи линии ще се впишат те в новата обстановка. Ако сте уверени, че някои от предметите няма да се съберат или да паснат на интериора, обмислете продажбата им и закупуване на нови на място.
* Уведомете лекаря (или лекарите), които лекуват Вас и Вашето семейство, че се местите – те ще Ви издадат подробно копие на медицинските досиета на всеки член от Вашето домакинство. Можете също така да попитате за препоръки относно избора на лекар на новото място.

6 седмици до преместването

* Ако имате домашен любимец, направете последна среща с ветеринаря за преглед, документация и ваксинация – не забравяйте да попитате от какво ще се нуждае животното по време на път и как да го транспортирате най-безопасно.
* Говорете със своя застрахователен агент относно всички необходими документи и суми, които трябва да се осигурят – уточнете настоящите си застраховки, условия за покритие на щетите и евентуално застраховане на имуществото при преместване.
* Уточнете кои предмети ще вземете със себе си при преместването (например в колата или самолета) – бижута, документи, лекарства, и решете как да ги пакетирате и преместите най-безопасно.

5 седмици до преместването

* Обновете тефтера си с адреси и телефони – уточнете хората, които искате задължително и своевременно да информирате за преместването.
* Направете план за преместване на растенията си – дали ще ги вземете със себе си или ще ги подарите, както и как да ги транспортирате без да ги повредите.
* Помислете кои вещи можете да започнете да опаковате отсега – например нещата, които ползвате рядко или сезонно.
* Ако ще опаковате нещата си сами, започнете да събирате кашони и кутии за целта (например можете да помолите да Ви запазят кашоните, останали от продуктите в местния магазин), както и други необходими за опаковането материали.

4 седмици до преместването

* Оформете необходимата документация за преместването на децата Ви в новото училище или детска градина.
* Ако детето Ви или Вие самите членувате в някакъв клуб или пък се занимавате сериозно с някаква дейност, сега е времето да попитате за трансфер на членството и препоръки за ново място, както и за специалист в конкретната област (например учител по музика, школа по балет, клуб по езда и прочее).
* Направете срещи за вписване/ отписване от дадени услуги – кабелна телевизия, телефонна централа, интернет връзка и прочее.
* Уведомете компанията, в която имате абонамент за вестници или списания, за новия си адрес. Не забравяйте, че отсега-нататък всички сметки, документи и абонаменти трябва да бъдат насочени към него.

3 седмици до преместването

* Потвърдете всякакъв вид ангажименти по отношение на транспорта и пътуването на цялото домакинство, включително билети, транспорт под наем, нощувки и прочее.
* Преди да тръгнете на дълъг път направете обстоен преглед на колата си – съберете и документацията за прехвърляне в другия район (ако е необходимо).
* Изхвърлете, подарете или предайте в специализиран пункт всички онези предмети, които не можете или не искате да вземете със себе си. Ако при подготовката сте събрали много отпадъци, помислете как да ги разделите и предадете на вторични суровини.

2 седмици до преместването

* Посетете банката си и уредете необходимите трансфери и документи.
* Вземете медицинските талони и документи на цялото домакинство, заедно с необходимите рецепти – уверете се, че разполагате с достатъчно запаси от даден медикамент (ако той е траен), за да имате в наличност на новото място, докато се ориентирате в обстановката.
* Уверете се, че всички дейности и документи са прехвърлени – за новото училище, детска градина, лекари, банки и прочее.
* Почистете полупразното старо си жилище из основи или наемете някой да го направи вместо Вас.

1 седмица до преместването

* Потвърдете отново детайлите по преместването с наетата компания.
* Изпратете информация за преместването на роднини и приятели.
* Пакетирайте ценните предмети и документи, освен онези, които ще са Ви необходими по време на самото пътуване.
* Планирайте как ще се храните, след като приборите вече са пакетирани, а хладилникът е изпразнен.
* Направете back-up на компютъра си и запишете на диска важната информация.
* Приберете всички дрехи от химическото и всякакви вещи, оставени за поправка. Върнете всички вещи, взети назаем от приятели, съседи и обществени места.

Няколко дни до преместването

* Изпразнете хладилника и кошчетата за смет, почистете уредите и приспособленията.
* Създайте пакет от неща от първа необходимост, който да вземете със себе си и който да Ви е под ръка.
* Източете всички маркучи и екстериорни приспособления, които ще вземете с Вас (например декоративния фонтан).
* Осигурете си пари кеш за неотложни нужди и непредвидени ситуации.
* Осигурете си човек, който да се грижи за децата и домашните любимци в деня на преместване.

В деня на преместването

* Дайте време на цялото семейство да обиколи къщата и двора, за да се сбогува с тях.
* Закусете – енергията ще бъде особено необходима за този важен ден.
* Пакетирайте и съберете на едно място всичко, което ще вземете със себе си, а няма да бъде транспортирано от компанията, която сте наели – отделете тези неща от общия багаж, за да не ги вземат по погрешка.
* Проследете товаренето на всички вещи, за да не пропуснете някоя от тях.

Източник: bhg.com

10-те най-големи грешки при преместване в нов дом

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Предстои Ви важна стъпка в живота – преместване в нов дом. Независимо дали става въпрос за новозакупено жилище или за нова квартира, стресът и бързането в последния момент могат да Ви изиграят лоша шега. Затова не забравяйте да записвате всички дългосрочни и текущи задачи, за да можете да следите темповете и успеваемостта им. Наред със списъка с неща, които трябва да свършите обаче, направете и такъв с неща, които не трябва да допускате – грешки, които могат да Ви вгорчат живота точно в най-напрегнатия момент. Ето и няколко такива грешки:

1. Мислите, че можете да се справите с преместването напълно сами

Голяма грешка, която впоследствие ще Ви навлече само главоболия. Истината е, че дори преместването в съседния квартал може да се превърне в проблем за организация, камо ли преместването в другия край на града или пък в друг град. Има множество проблеми, които могат да възникнат – повреда на имуществото по време на преместването, недостатъчно място в товарния камион, непланирани разноски и прочее. Затова си дайте достатъчно време да планирате всичко добре и не се опитвайте да се справите с всичко сами – има достатъчно специализирани фирми, които ще извършат бързо и качествено преместване на имуществото, без това да Ви струва цяло състояние. Така обаче ще намалите до минимум рисковете от повреда, преумора и стрес. За целта може предварително да се посъветвате с роднини и приятели, които вече са минали по този път.

2. Забравяте за неизбежния “час пик”

Според статистиките най-много хора се местят в края на пролетта или през летните месеци – това означава, че трябва да планирате нещата предварително, за да не се налага да се примирите с посредствена транспортна фирма (тъй като останалите вече са заети). Затова е добре да изберете изпълнител поне 2-3 месеца преди преместването, след като вече сте направили обстойно проучване на пазара.

3. Не сте направили обща калкулация

Така както не купувате къща или кола, без предварително да знаете цената им, така трябва да пристъпите и към преместването. Предварително калкулирайте приблизителната стойност на преместването (транспорт, застраховки, пренасяне и прочее), като можете допълнително да се информирате дали ще има нужда от заплащане на някакви допълнителни такси.

4. Не сте направили застраховките

Сега може да Ви се струва безсмислено да правите застраховка, но няма да мислите така, ако някой от носачите изпусне кашона с плазмения телевизор или със скъпия порцеланов сервиз. Някои транспортни фирми имат застраховка и ще Ви изплатят загубата, но трябва да сте предварително сигурни, че ще има кой да Ви компенсира при подобен инцидент. Освен това трябва да се информирате какво точно включва дадена застраховка и при какви условия се изплаща тя.

5. Не сте помислили за специалните предмети

Повечето транспортни компании не поемат отговорност за ценните предмети – например бижута, затова трябва да пакетирате и транспортирате тези предмети сами. Това означава да помислите за място за съхранение, сигурност и начин на превозване (например с вас в колата). За да не се окажете в неблагоприятна позиция в последния момент, прочетете внимателно всички клаузи на договора Ви с транспортната фирма – там пише какво фирмата може да пренася и какво не. Някои фирми например ще Ви откажат транспорт за грила, огнестрелни оръжия, алкохол и прочее. Затова питайте за тези неща предварително, за да не се окажете в последния момент със задачата да търсите място в колата си за допълнителен багаж.

6. Забравяте да сложите в сметките домашния любимец

Покрай всички тези проблеми и задачи с преместването, Вие лесно можете да забравите за специфичните нужди на своя домашен любимец. В зависимост от това къде се местите и какъв вид е домашния любимец, може да се наложи да извадите специфични документи и сертификати, да му направите ветеринарен преглед и ваксина, и да помислите как ще го транспортирате. Ако животното ще пътува с Вас в колата на дълъг път, осигурете му достатъчно храна, вода и медикаменти в отделен ръчен багаж.

7. Забравяте за специфичните нужди на домашните растения

При неправилно транспортиране на зелените растения често се случва те да увехнат или да се повредят. Ако ще вземете Вашите домашни растения и в новия си дом, погрижете се за транспортирането им, за да не се налага да ги изхвърлите при пристигането. Добре е няколко седмици преди преместването да пресеете растенията в чупливи саксии в леки нечупливи съдове. Ако пък задачата с местенето им се окаже трудна, помислете за вариант да ги подарите на близки или роднини.

8. Не сте почистили жилището

Навярно и във Вашия дом има купища неща, които не сте използвали от години. В един момент ще се окажете в позиция, при която плащате, за да пакетират и транспортират тези предмети, разопаковате ги в новия си дом и не знаете къде да ги поставите. Ако пък им намерите място, то вероятно те ще стоят там до следващото преместване или ремонт. Затова най-добре е да планирате почистването от тези неща още преди да стегнете багажа си – подарете, продайте, изхвърлете, дайте за вторични суровини или намерете нова функция на тези неизползваеми неща.

9. Не сте опаковали “комплект от първа необходимост”

Не забравяйте да приготвите предварително комплект с неща от първа необходимост – в зависимост от това как ще пътувате, на какво разстояние, дали имате малки деца и прочее. Този комплект може да включва важни медикаменти, храна и вода, ножички, телефонно тефтерче, фенерче, детска храна, карти, любимата играчка на детето Ви и прочее неща, които да носите в ръчния ги багаж, за да са постоянно с Вас. Помислете и дали няма да имате нужда от хладилна чанта за някои от нещата. Не забравяйте за документите и достатъчно пари кеш.

10. Не сте проверили повторно целия инвентар

Много е важно да направите списък с инвентара, за да можете да проверите неколкократно наличието на всяко нещо – при пакетиране, при товарене и при разтоварване. Не оставяйте служителите на транспортната фирма да Ви карат да прибързвате с проверката, тъй като при евентуална грешка работата ще се удвои. Много по-лесно е да намерите липсващ предмет в деня на преместването, отколкото след месец в новия дом.

Източник: bhg.com

Светът е оцелял, защото се е смял! :)

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Двама хамали пренасяли пиано, което било голямо и не можело да влезе в асансьора. Наложило се да го носят пеша по стълбите.
По-големият се спрял и се плеснал по челото:
- Колега, имам една добра и една лоша новина.
- Започни по-добре с добрата новина – казала другият.
- Добрата е, че стигнахме до десетия етаж, а лошата е, че объркахме входа.

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Седят си двама людоеди – намръщени, гладни та две не виждат.
Единият прелиства списание за каталожна търговия и изведнъж казва:
- Ей, хайде да си купим един хладилник!
- За какво ни е хладилник бе, ние нямаме какво да ядем той хладилник иска…
- Ей ама си недосетлив – нали ще го донесат хамали…

С Хамали Грийн ще бъдете специални – ние се грижим за клиента и неговото добро настроение по време на цялата операция по пренасянето или преместването. За нас е важно да се чувствате ведри и спокойни, че всичко по изпълнението на услугата ще мине гладко и доволно! :)

Свържете се с нас и не само няма да се разочаровате, но и ще останете изключително доволни от добре свършената работа!

Интуицията: можем ли да й се доверим?

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Как ние хората можем да бъдем ефективни? Благодарение на мисленето, включително това относно други хора и действията им. Разбира се, правилното мислене.

Способността да мислим, да анализираме себе си и нашето поведение, да планираме напред, е вероятно качеството, което в най-голяма степен ни определя като човешки същества – венец на еволюцията. Но мисленето не е само благословия. То може да бъде и проклятие.

Понякога мислейки, зацикляме. Хората често са обсебени от миналото, предъвквайки различни събития отново и отново... Други пък се парализират от това, да мислят какво ги очаква напред. И двете форми изчерпват ограничената способност на мозъка да внимава, като така слагат бариера пред ума и носят негативи за психическото здраве. Зациклянето в миналото се нарича депресия, зациклянето в бъдещето – тревожност. И двете състояния са бич на съвремието ни.

Интуицията е полярната противоположност и на двете състояния, тя е начин да знаем, без да мислим – начин, на който можем да разчитаме, а това е изключително ценно в много случаи. Има различни варианти да дефинираме интуицията, но всички те са по-скоро главоблъсканица. Мисленето за това, какво е интуицията е точно онова, което интуицията не е – мислене.

Интуицията е “мозък на автопилот”, тя обработва информация отвъд познанието, което осъзнаваме. Тя е несъзнателен мисловен процес.

Може ли да се доверим на интуицията? Може би ще ви успокои да знаете, че всъщност несъзнателното обработване на информацията се случва през цялото време.

Представете си безкрайно шофиране по магистрала. Карате километри без да мислите съзнателно. Управлявате колата, реагирате на условията на пътя и на движението на другите коли, което очевидно означава, че мозъкът ви обработва постъпващата информация. После обаче дори не помните пътя.

Или пък си представете, че тръгвате от къщи, потъвате в мисли и изведнъж се осъзнавате пред крайната точка, за която сте тръгнали.

Ако кажем, че по принцип е безопасно да разчитаме на автоматичния несъзнателен процес за рутинни действия, въпросът е: какво става при по-комплексни ситуации?

Несъзнателният процес оперира през цялото време при вземането на решения, включително и при сложни казуси. Често обаче ние не му даваме шанс. Позовававаме се на рационално-звучащи критерии за емоциите и дествията си и не показваме субективните си предпочитания на чувствата, които възникват спонтанно.

Проучвания обаче показват, че рационалното обмисляне на нашите предпочитания и решения, може всъщност да ги направи по-лоши, отколокото ако са оставени на интуицията. Истината е, че много от факторите, които влияят върху реакциите ни, не са достъпни за нашето съзнателно “аз”.

Източник: http://www.zdrave.bg

Доверете се на интуицията си и ни потърсете на тел. 0886 916 355 и 0897 999 317!

Хамали Грийн е правилният избор за преместване, пренос, превоз и транспорт!

Как да се доверим на специалист в сферата на услугите, когато не можем да видим крайния резултат?

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Често хората избирайки да работят с някой, който да ги консултира или да извърши дадена услуга се колебаят дали сами да не свършат желаната работа. Причините могат да бъдат много. От една страна – народопсихологията на българина свързана с приказката за вълка и дебелия му врат. Свикнали сме сами да си вършим нещата – няма да коментирам причините, защото и те сами по себе си са много разнородни.

От друга, несигурността, дали човек е направил правилния избор на специалист. Истина е, че в сферата на услугите много хора изпробват таланта си, някои успяват други си мислят, че са успели. Ако човек попадне при вторите остава с неприятното усещане, че е трябвало да послуша вътрешния си глас и да си свърши работата сам.

За жалост, не винаги е лесно да се разпознае добрият консултант. Има някои основни елементи при наличието на които можете да сте спокойни, че работата ще бъде свършена адекватно:

*На първо място е отношението към детайла. Качествено представяне – уеб сайт, портфолио. Сигурна съм, че има много добри специалисти, които нямат подобаваща презентация и обратното – перфектното представяне не е гарант за качество. Въпреки това вярвам, че човек, който се е постарал да изпипа детайлите, да покаже какво може, чрез това, което вече е направил показва отношение. А за една услуга отношението е много важно, защото показателно е не само да свършиш една работа, а начинът по който ще я свършиш. От това се определя и крайният резултат.

*Умението да отговаря на „неадекватни” въпрoси. Зная, че звучи странно, но ако специалистът съумее да разбере какво иска да го попита клиент, който не е нясно с детайлите и поради тази причина задава неточни въпроси, значи този човек има опитa, който е нужен. Този специалист е работил с достатъчно много хора, за да знае какво точно е важно за тях, макар те самите да не са го осъзнали поради непознаване на материята.

*Способността да ви изненада приятно с информация и идеи, за които вие не сте се сетили. Днес информацията е много лесно достъпна, разполагаме с много източници и всеки човек може да черпи идеи от тях. Специалистът е този, който трябва да съумее да предложи нещо повече, специално за вас. Да е успял да събере цялата налична информация, да я е подредил и да я използва така, че да има най-голям ефект и полза за вас от нея.

*Желанието да отговаря на въпроси също е важно – човек, който „крие” информацията, за да я предостави само след сключен договор не е уверен в себе си, в способностите си. Разбира се, не може да се очаква, от който и да е специалист да направи подробен план на труда си, да даде разбивка по пера, да предостави контакти и какъвто е нужно още при първия разговор. Но не трябва да се притеснява от това да бъде откровен. Консултантът е човекът, който ще насочва клинета и ще му помогне да осъществи желанията си според наличните условности.

*Първата консултация е безплатна. Вероятно няма нищо лошо в това първите консултации да се заплащат, все пак информацията е основен ресурс на всяка дейност. И въпреки това, смятам, че може да бъде получена от много канали и по-важен е подходът на използването и. За това смятам, че първоначалният разговор се заплаща с това, че получаваш доверието на клиентите, а не еднократен хонорар за консултация.

В основата на ползването на специалист предлагащ дадена услуга е доверието, увереността, че този човек, ще направи нещата по-добре, защото има опит, знания, усет, дори слънчева усмивка. Цената на услугата се формира не на личностна база, а на способността на човек да осъществи поставените му цели по най-добрия начин, за най-добро време, с най-малко ресурс и най-много добре изпълнени детайли. Специалистът ще съумее да ви спести време, тревоги, а дори и пари, ще ви предпази от недостатъчно изпипани детайли, ще предотврати възможни грешки, ще ви предупреди за вероятните рискове. Така обръщайки се назад след свършената работа, ще знаете, че сте постъпили правилно, а не, че е можело да бъде и по-добре.

Източник: www.cherga.net

Носенето на тежки чанти причинява стрес

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Китайски експерти ни съветват да намалим теглото на покупките си

Оказва се, че не само препълнените като мравуняци молове покрай коледните и новогодишните празници действат изнервящо на психиката ни. Ето че по последни проучвания на учени от университета в Хонконг, носенето на тежки пазарски чанти увеличава нивото на стреса.

Според китайските експерти непрекъснатото вдигане на тежки торби влияе негативно на психиката и ни кара да се чувстваме потиснати. Покрай празничните намаления положението пък съвсем се влошава, тъй като ниските цени карат купувачите да пазаруват още по-трескаво и в по-големи количества, което може да доведе до проблеми със съня, загуба на апетита, повишено кръвно налягане и трудности с концентрацията.

Оказа се, че не само препълнените като мравуняци молове покрай коледните и новогодишните празници действат изнервящо на психиката ни. Ето че по последни проучвания на учени от университета в Хонконг, носенето на тежки пазарски чанти увеличава нивото на стреса.

Според китайските експерти непрекъснатото вдигане на тежки торби влияе негативно на психиката и ни кара да се чувстваме потиснати. Покрай празничните намаления положението пък съвсем се влошава, тъй като ниските цени карат купувачите да пазаруват още по-трескаво и в по-големи количества, което може да доведе до проблеми със съня, загуба на апетита, повишено кръвно налягане и трудности с концентрацията.

Източник: www.edna.bg

Ние от Хамали Грийн желаем най-доброто на своите клиенти. Позволете ни да поемем тежкото бреме и последиците от носенето върху нашите здрави, калени гърбове! Нека направим живота Ви по-щастлив! 0886 916 355 и 0897 999 317

Животът е по-лек с Хамали Грийн!

Ключът към успеха – спокойствието

хамали софия, хамали, софия, пренос, транспорт, преместване на офис, офис преместване,  професионален превоз, битово обзавеждане, офис обзавеждане, сейфове, техническо оборудване, оборудване, евтино, обслужване, цялостно местене, битова техника, офис техника, каси, пиана, гипсокартон, тухли, почистване, складове, офиси, мазета, тавани, изхвърляне на отпадъци, битови отпадъци, строителни отпадъци, преместване, транспорт от 1 до 10 тона, бизнес партньорство, монтиране на мебели, демонтиране на мебели, пакетиране, чупливи вещи, отстъпки

Желание за успех, гарнирано с хладнокръвие, може да изстреля към висините на кариерата според германски учени

Големи амбиции, упорита работа, хъс и желание за кариера, стремеж към успех и много жертви – за мнозина това е формулата за кариера. Според германските учени обаче тази трактовка не е напълно вярна.

Вместо всички тези качества ви трябва само желание за успех и... хладнокръвие. Не за да прережете гърлото на шефа си, а за да умеете да запазите спокойствие в напрегнатите и натоварени ситуации от работното ежедневие.

Способността да запазваме спокойствие и в най-голямото задръстване, да се усмихваме, когато градският транспорт закъснява и да не се поддаваме на стреса в службата означава да приемаме нещата такива, каквито са, и да не им се противопоставяме. Хладнокръвието е от полза на всеки и дава възможност на човек да бъде продуктивен и съзидателен, уверени са германски психолози, цитирани от ДПА.

"Хладнокръвният човек приема сегашното си положение, не е обхванат от очаквания и не мисли непрекъснато за нещата, които би могъл да има. Казано накратко, това означава да бъдеш себе си и да си в крак с дадения момент", посочва германският психолог Михаел Шелберг.

"От рано ни учат, че трябва да постигаме неща и да сме по-добри от другите. Просто да бъдеш себе си очевидно не е достатъчно в нашето общество, ориентирано към постижения", отбелязва психотерапевтът Петер Грос.

Спокойно взетите решения са по-удачни от тези, които са продиктувани от напрежение и стрес. Този, който е спокоен, по-добре вижда възможностите за решаване на даден проблем, казва той.

Запазването на спокойствие е от полза за целия организъм.

Доказано е, че имунната система на хладнокръвните хора е по-укрепнала и те страдат по-рядко от депресии, твърди Грос.

Хората, които са амбициозни, често не притежават умението да запазват спокойствие. Те изискват от себе си и от другите и се стремят на всяка цена да постигнат целите си, допълва той.

Всъщност няма неща, които "трябва" да бъдат направени. Хората често се ядосват за онова, което се случва заради други хора, или за личното си положение, но това не трябва да е така, казва психоложката Елке Овердик.

"Нещата не са това, което всъщност ни ядосва, а начинът, по който ги интерпретираме", допълва тя.

Не е лесно да се научиш да запазваш спокойствие, но е полезно, съветват психолозите. И може да се окаже доста по-печеливша стратегия да придобиете това умение, вместо да се стремите на всяка цена да стигнете до мечтания връх въпреки въпреки всичко и всички.

Източник: www.investor.bg

Hamali Green Ви предлага спокойствието, от което имате нужда! Поглезете живота си с помощта на нашите услуги! Очакваме Ви!
Тел 0886 916 355 и 0897 999 317

Страница:

1 2